درباره موزه - موزه جانورشناسی zoologymuseum
موزه جانورشناسی دانشگاه تهران مجموعهای شایسته و کمنظیر از ذخایر علوم طبیعی، اسناد علمی و انواع منابع زیستی سرزمین پهناور ایران، بهویژه نشاندهنده تنوع جانوران این مرزوبوم است. کار آمادهسازی موزه در سال ۱۳۳۳ توسط مرحوم دکتر مصطفی فاطمی استاد جانورشناسی دانشگاه تهران (۱۲۹۸-۱۳۳۸) و با راهنماییهای ایشان و تلاش پیگیر همکاران و دانشجویان آغاز و نهایتاً در سال ۱۳۳۸ با نام موزه علوم افتتاح گردید. در شکلگیری و گسترش موزه جانورشناسی اساتید و محققان بخش جانورشناسی از جمله شادروان دکتر محمد یزدان دوست، شادروان دکتر پریچهر شاه بهرامی، شادروان دکتر طلعت حبیبی، و شادروان دکتر محمد بلوچ نقش عمدهای داشتند و آمادهسازی بیشتر نمونههای این موزه نیز توسط آقایان رضا پارسا و فرزند ایشان آقای حسین پارسا انجام گردیده است. نمونههای این موزه با استفاده از روشهای مختلف مانند تاکسیدرمی، تثبیت در محلولهای شیمیایی، اتاله کردن، نگهداری در رزین و اسکلتسازی آماده و به نمایش درآمدهاند که منجر به ایجاد اولین موزه علوم در ایران گردید.
از سال ۱۳۹۷ و پس از تصویب اساسنامه جدید موزه، باتوجهبه مأموریتها و ترکیب فعلی نمونههای آن نام موزه از علوم به “موزه جانورشناسی” تغییر نام داد.
از سال ۱۳۹۷ و پس از تصویب اساسنامه جدید موزه، باتوجهبه مأموریتها و ترکیب فعلی نمونههای آن نام موزه از علوم به “موزه جانورشناسی” تغییر نام داد.
شرایط بازدید موزه جانورشناسی
موزه نمایشی در طول سال، به غیر از زمان تعطیلی تابستانی در دو ماه مرداد و شهریور که طی آن سمپاشی سالانه موزه نیز انجام می گیرد...
بیشتر بخوانید←سیاستها و راهبری موزه جانورشناسی
موزه جانورشناسی دانشگاه تهران با تأکید بر لزوم حفظ و حمایت ذخایر حیاتوحش و اسناد علمی، با تجارب بهدستآمده و شناسایی مجموعه جانوران ایران نقش بزرگی را در جهت زمینهسازی و احیای تحقیقات علمی و کاربردی و پیشبرد علوم زیستی ایفا میکند.
بیشتر بخوانید←بخشها و مجموعه نمونههای موزه جانورشناسی
مجموعه موزه جانورشناسی با حدود ۲۵ هزار نمونه و آثار جانوری، طی سالیان متمادی به روشهای گوناگون علمی جمعآوری، آمادهسازی، حفظ و نگهداری شدهاند. موزه متشکل دو بخش اصلی نمایشی و آرشیوی است.
بیشتر بخوانید←